dimecres, 5 de setembre del 2007

Cursa Atlètica de Cervera

Després d'unes vacancetes bloggeres, potser és hora de tornar a engegar la màquina de fer cròniques.

El juliol, mes POSTIron, el vaig tancar amb el tri de bcn i el Campionat de Catalunya de Triatló de muntanya a Balaguer. En totes 2 competicions, les sensacions van ser força bones.

L'agost, un periode extrany pel que fa a entrenaments (vacancetes per aquí.... platgeta per allà...), m'ha servit per posar-me les piles en el tema de córrer.
Com deia, el juliol havia acabat força bé pel que fa al rendiment en la cursa a peu, i això m'ha fet iniciar la preparació de la cursa de 10km de Cervera amb moltes ganes.

Han estat setmanes d'entrenaments variats: mig fons, sèries, un pelet de piscina, alguna incursió de bici..... però centrat bàsicament en l'atletisme.

Per fi va arribar el dia 1 de setembre. L'última setmana abans de la cita, l'estat d'ànim m'havia disminuit un pelet. Portava temps amb la idea de baixar dels 40', cosa que no he aconseguit mai en aquesta cursa (millor parcial 40'20''- any 2004).

Els entrenaments havien anat força bé, però les càlculs em sortien molt justos i la pressió de fixar-te una marca, em feia trontollar el meu optimisme inicial. Tot i això, s'havia de sortir amb la missió ben clara. Ser per fi un sub-40!!!


Equip triatlètic i companys del PC Cervera.

A la sortida, més de 275 participants.
Objectiu principal: Si, potser em faig una mica pesat..... baixar de 40, carai!!!!
Objectiu secundari: Intentar seguir en els km inicials la "roda" d'en Kike.
En Kike partia amb la idea de baixar dels 38'.
En Batis partia amb la idea de guanyar.

Està clar, que cadascú tenia la seva carrera.

SORTIDA!!!!!!



Vinga cap a davant. Passem el 1er km un grupet de 15 corredors aprox. amb un parcial de 3'21''. Bon parcial!!! Fins i tot em dóna la sensació que la sortida ha estat "lenta".... jeje, que fàcil és dir-ho ara!!
Baixada i abans d'arribar al km 2..... el MUR dels jutjats.



Com cada any, allà es va acabar la meva aventura en posicions capdavanteres i l'objetiu secundari es va anar allunyant més i més, fins al punt que en el km 5 ja em portava cap a 1'-1'10''.

Desde el km 3,5 fins al km 6,5 vaig anar al costat del GOOD Mosoll. La veritat és que d'un bon principi, no partia entre les "rodes" a seguir, ja que normalment, a l'hora d'enfundar-se unes bambes atlètiques, està un punt bastant gros per sobre meu. Però aquell dia, la sort no es va posar del costat del nostre estimat amic Jordi, i la calor li va passar una mala jugada.

Quan jo ja estava resant 3 o 4 "parenostres" per aguantar aquell keniata Cerverí, va i em sorprén amb un: "Bufff, no puc més amb aquesta calor", i es queda enrera fins al punt que ja no el veig més.

Continuo amb un ritme sobre els 4', i arribo al km 8, just abans dels terribles últims 2 km, amb un temps de 30'35''. Els meus pronòstics per baixar de 40, em situaven en aquest punt amb uns 30', o sigui que..... A PATIR com un desgraciat!!

Comença la pujada: KM 8+200..... ja va sent habitual any rera any, que en aquest punt m'adelanti una de les "bèsties" dels germans Quadros. Però aquest any no va ser com tots el altres. Em van adelantar tots 2!!!! Sense comentaris!! M'he de rendir a l'evidència. Per molt que entreni, aquest parell sempre m'adelantaran. Així està escrit!!!

Amb penes i treballs supero el tram més dur i arribo al km 9..... temps: 35'25'', o sigui: un màxim de 4'35'' per fer l'últim km, sabent que la primera part era pujada, i de la bona.



Però en comptes de rendir-me davant la possibilitat de ser un sub-40, agafo màxima moral, l'optimisme s'em dispara al 100% i començo a "galopar" buscant la línia d'arribada.
Mai havia mirat tantes vegades el meu POLAR com en aquell últim km.
El meu cap era un microprocessador que no parava de fer càlculs i més calculs.................... fins el moment en que es va desconnectar, amb l'enorme satisfacció de veure que havia aconseguit l'objetiu. Ja era un SUB40!!



Aquells 39'46'' quedaran enmarcats en el meu record.... per sempre senyor nostre....................... Que carai!!!!

A partir d'ara inauguro el moment OBJECTIU 2008: Vull ser un SUB39'46''.
Poc a poc, que a la vida costa molt superar-se!! jeje

Per cert, no us penseu que acabaré aquesta crònica sense recordar-me dels meus companys.
Activant moment "floreta"..... moment d'allò més sincer.
VALORACIONS:

BATIS: 4rt com l'any anterior però amb 1' menys. Queda tot dit!! La meva més sincera admiració!! Acabarà guanyant aquesta cursa. D'això n'estic segur!! Temps: 35'39''

KIKE: M'engenollo i em trec el barret davant teu Enric. Ets increïble!!! Déu meu senyor!!! Temps: 37'48''

STADLER (Oriol): Va acabar molt satisfet, i no m'extranya. Quasi sense entrenar i es marca un 40'43''!! Per poc que hagués pogut seguir els meus entrenaments, hagués estat un nou membre dels sub40, això segur!!!

BERNAUS: Una altra sopresa majúscula. Tot sabem dels problemes que arrossega el Xavier desde fa temps. Les cames no el deixen rendir tot el que ell voldria. Però la veritat, un 42'05'' en aquesta cursa, i amb aquest hàndicap..... ESPECTACULAR!! Felicitats "killo".

D.MAJÀ: Quan semblava que no arribava en el seu millor estat de forma, va i es treu un 44'23'', rebaixant en 1 minut el seu millor registre. Que tremoli Sanaüja, que aquesta la prepararà específicament.

J.CASTELLÀ: Temps 46'47''. Tranquil Jordi!! Jo l'any passat, abans del casament, també vaig marcar un parcial per l'estil, però enguany, ja amb l'anell al dit, ha estat el millor amb diferència!! Ja ho veus, comença a preparar el 2008!!

M.CASTELLÀ: Temps 48'9''. Està clar, i això el Marc ho sap molt bé, que el germà petit ha de seguir els passos del germà gran, però.... i molt important... sense mai superar-lo. Un 10 per al guanyador del concurs de cartells de l'Aquelarre!!

ADRIÀ: Temps 58'37''. Diuen que "POR LA BOCA MUERE EL PEZ", i ben cert que és. El meu estimat germà Adrià, alies Thorpe de Cervera, va veure com per la boca se li escapaven les últimes gotes d'alè en la terrorífica pujada de la "guarderia". Va ser un MUR massa gran per a un excel·lent esportista que en pròximes edicions, segur que rebaixarà i molt, aquesta marca. De totes maneres, felicitats per l'estrena.

CALIFA (àlies.... Califa. Si es diu igual!!!!): Temps 58'37''. Felicitar-te per que ets l'únic que ha estat en totes i cadascuna de les edicions d'aquesta cursa. I sempre t'has emportat trofeu. Si senyor, i ara a preparar l'IRONCalifa!!