diumenge, 7 de setembre del 2008

Cursa atlètica de Cervera 2008. 10km

Altre cop arribava l'esperada cursa atlètica de Cervera.

10km de recorregut amb els famosos 2 últims km de pujada.

Molt alta la participació, amb més de 275 atletes.

La veritat, és que tan físic com anímicament estava molt i molt bé. Venia de ser finisher a la Carros de Foc, i els 2 entrenos setmanals que havia fet, amb alguna sèrie intercalada de test, em feien ser bastant optimista de cara a poder rebaixar el crono de l'any passat, 39'46''.

La meteorologia no es podia presentar millor. Temps tapadet i fresqueta, molt diferent de l'àgonica calor de l'any anterior.

A 3/4 de 7, estàvem tots preparats esperant el tret de sortida.



Em situo en posicions capdavanteres i...........PUM, es dóna la sortida!!!!

Surto fortet, però cautelós!! Les sortides estratosfèriques d'anys anteriors em deixaven ben buit i amb uns temps parcials no massa bons.

Deixo que el 1er grupet en el que anaven Batis i Àngel vagin al seu rotllo, i em situo en un 2on grupet acompanyat del Kike Solé.

Passem el 1er km amb un parcial de 3'30''. Bones sensacions, vaig força bé i amb 10'' més que l'any anterior.
2on km, amb el mur dels jutjats. Em feia bastant respecte, però el superem amb 3'45''.

Vaig aguantant amb el grup del kike fins a mitja baixada del Mas Duran, amb parcials:

  • KM 3: 3'39''
  • KM 4: 3'34''


El Kike apreta bastant fort baixant, per aconseguir caçar al grupet de davant, un 2on grupet que se'ns havia escapat. Vaig una mica forçat amb aquell ritme i el deixo marxar uns metres per anar a un ritme més còmode per mi.

Passo el km 5 amb 3'22''.

Tinc el Kike a uns 10m, i el mantinc fins al km 6 amb 3'45'', en el que el torno a caçar.

El km 7 el passem amb 3'49'', i el 8 amb lleugera pujada i reduint un pelet el ritme per recuperar forces pels 2 últims quilòmetres amb forta pujada, amb 4'17''.

Comencem la pujada a bon ritme i agafant bones sensacions, a roda d'un km0. Abans d'arribar al km 9 (4'21'') el Kike se'ns queda enrera i marxem amb el km0.

Em poso l'últim km davant per no aminorar el ritme i aconsegueixo finalitzar la cursa en la posició 18a, amb un parcial en l'últim km de 4'12'' i un total de 38'16''.

Veure la classificació completa.



Contentíssim pel resultat, la veritat és que encara no m'ho crec, i al·lucinat pels grandíssims resultats de tot l'equip PC CERVERA TRIATLÓ i companys de Cervera:


  • BATIS: 1er classificat amb 33'55''. Com me n'alegro!!!! Es mereixia i molt, guanyar aquesta cursa. L'any passat ja havia predit que tard o d'hora s'emportaria la victòria. Ets un crack Batis!!! La bona feina, té el seu fruit!!!!
  • ÀNGEL: 10é classificat amb 36'43''. S'havia marcat l'objectiu de baixar dels 37' i mireu-lo! Quina temporada que estás fent Àngel!!! Ets una bestiota!!
  • KIKE SOLÉ: 21é classificat amb 38'33''. El Kike sempre està al màxim nivell, potser no com l'any passat, però confio en ell per ser un sub 3h a la marató de Berlin. Tú pots Kike!!
  • X.BERNAUS: 35é classificat amb 39'10''. Sempre es queixa, si, sempre es queixa!!!!! Però Berni, estàs a tope!!! L'any que ve, si les lesions et respecten, serà el teu any!! N'estic segur!!
  • J.CARULLA: 39é amb 39'46''. Que ben representada que està la saga Carulla amb el seu germà gran. Jordi, la teva capacitat de sofriment no té límits, i ets un exemple per tots nosaltres. Excel·lentíssim corredor, millor persona!!!!!
  • J.CASTELLÀ: 73é amb 42'25''. Jordi, ja et vaig dir que aquest any et veig a tope!! Com estàs rendint!!! Ets un crack en tots els sentits!!!
  • X.CALAFELL: 89é amb 43'31''. El company de patiment de la carros de foc!!! Estàs en un molt bon moment Xavier, i a la marató et sortirà un temps boníssim!!! Cuida't crack!!!
  • A.VENDRELL: 202é amb 49'55''. El meu estimat germà!! Quina diferència respecte l'any anterior!! Aquest any ho portaves més entrenat i amb l'experiència de l'any anterior!! L'any vinent, amb una bona preparació, segur que seràs un sub 45'.
  • J.CALAFELL: 212é amb 50'57''. Que Califa??? Et començo a notar a to, ehhhh??? Continua amb la constància d'entrenos i en els anys posteriors en parlarem i molt de tu.

Citar també grandíssims resultats dels companys Xavier Viaña (77é amb 42'36'', una altra bèstia de Sant Guim), el Xavier Noguerola (81é amb 43'02'', a l'home calculador, no se li escapa res), el Marc Castellà (105é amb 44'16'', el petit dels Castellà puja molt fort), Jordi Sangrà (121é amb 45'18'', no se'n perd una, i sempre amb bons resultats), el "Salva" (201é amb 49'53'', la bestia del futbito no perd pistonada) i finalment Jordi Miret (211é amb 51'10'', en aquest any del seu descobriment, ens ha sorprés i molt!!!)

Veure totes les fotos de la cursa.

Bé, ja per finalitzar, només dir que gràcies al gran resultat de Cervera, m'he animat a pendre part a la pròxima cursa de 10km a Tèrmens, el proper 11 de setembre. Veurem si som capaços de baixar dels 38'.

4 comentaris:

robert mayoral ha dit...

quin crack!
després de l'skyrunner encara ets capaç de correr així de ràpid...ja m'explicaràs el secret!

Davencu ha dit...

Robert,

La veritat és que jo tampoc m'ho explico. Altres anys he preparat més "específicament" els 10km i m'han sortit registres més alts, i aquest any, que hi anava amb molta resistència, però poca velocitat... doncs ja ho veus!!!

Marc ha dit...

Ei David!

Els del P. C. Triatló esteu molt amunt, només cal mirar la classificació en aquesta última cursa de Cervera. El vostre rendiment és altíssim!

A veure com anirà a Térmens... Intentaré millorar el temps de Cervera. Està clar, que s'ha de sortir a tope! jeje Ens veiem allà, cuida't!

MARC

Davencu ha dit...

Marc,

Si sense entrenar massa ja et marques aquests temps, que tremoli la Segarra quan la dupla Castellà es posi a to esportivament!!!

Sou uns cracks!!