dijous, 4 de setembre del 2008

Memòries d'Agost

Des de la passada Tri sprint de Bcn que no em dignava a fer comentari algun de les meves aventures estivals. Quan estem de vacances, estem de vacances!! amb tot "lo" que això comporta.

Bé, després d'aquest "stop and prou" torno amb més forces que mai, per fer-vos saber, amb més o menys gràcia, que n'és de la meva vida.

L'Agost, un mes en el que normalment em baixa dràsticament l'activitat física, podem dir que aquest any, ha estat ben just el contrari, tractant-se majoritàriament d'activitat "WALKER".

RUNNER és el que corre....
WALKER és el que camina......

Un objectiu ben clar: CARROS DE FOC SKYRUNNER, a finals d'Agost....................

...una prova que es desenvolupa majoritàriament pel Parc nacional d'Àigües Tortes, amb uns 70 km de recorregut i més de 7000m de desnivell acumulat. Tot amb l'agravant que s'havia de realitzar en menys de 24h.
Començàvem el mes preparant les vacances d'estiu amb la Gemma. Enguany, i després d'una llarga búsqueda i una díficil decisió, ens vam decantar pel Parc Nacional d'Ordesa.
La veritat és que han estat unes vacances al·lucinants, aprofitant-les al 100% del 1er a l'últim dia.

- PERIODE: Del 6 al 13 d'agost.
- ALLOTJAMENT: Apartament a Broto.

Us faig cronologia de les vacances a Ordesa:
  • 7 d'agost: Caminada Broto-Torla-Frajen-Broto (pel Sender de l'aigua). 10,6km i 260m. Ruta pedestre molt i molt recomanable, realitzada amb la Gemma. Atenció a la baixada pel sender de l'aigua!! GORETEX al 100%!!!
  • 8 d'agost: Caminada Broto-Frajen (per la cascada de Sorrosal)-Oto-Broto. 7,8km i 300m. Ruta semblant a la del dia anterior, amb més desnivell i realitzada amb la Gemma. Per la tarda, aproximació amb cotxe a Bujaruelo.
  • 9 d'agost: Entreno Runner Broto-Ermita de la Virgen de Murillo-Broto. 7,2km i 450m. Entreno canyero de puja-baixa, pensant amb la carros de Foc, i més sol que un mussol. Per la tarda breu visita al Port del Portalet, frontera "franxuti".


  • 10 d'agost: ETAPA REINA- Ordesa-Senda de los Cazadores-Faja Pelay-Cascada Cola de Caballo-Gradas de Soaso-Ordesa. 21km i 800m. Quin tros d'etapa!! d'aquelles inoblidables, d'aquelles èpiques, d'aquelles que s'han de fer, d'aquelles que et fan plorar, d'aquelles que perduren en el record..... i tot al costat de l'incansable Xerpa Gemma!! IMPRESSIONANT!!
  • 11 d'agost: Via Ferrata de la Cascada de Sorrosal. 2,5h de via i 200m. 2 km de baixada per sender. Estrena en vies Ferrates amb el polifacètic mestre i cosí Rafel. Ja només em falta això!!! Una altra afició!!! Per cert, al·lucinant!! Per la tarda, ruta amb cotxe pels abismes del Cañón de Añisclo amb els cosins Rafel i Montse, i com no amb la Gemma. Conclusió: Hi hem de tornar amb més tranquilitat i gaudir d'aquell espectacular paratge. La pregunta: és el Cañón de Añisclo l'entrada a les portes del Mordor Aragonés????? Ostres tu, se'm posa la pell de gallina!!!
  • 12 d'agost: Telecabina de Panticosa-Llac Ibon Sabocos (1905m)-Llac Ibon de los Asnos (2060m)-Telecabina de Panticosa. 8,1km i 390m. Última etapa amb l'experiència del telecabina i la visita als llacs glaciars de Panticosa.

Bé, en resumides contes, unes vacances 10, en uns paratges bestials, amb la millor de totes les companyies, la meva xerpa Gemma (la millor i més preciosa guia-acompanyant de muntanya) i amb la visita fugaç però intensa i genial dels nostres cosins de Balaguer, ciutat agermanada amb Minastirith, la Montse (per cert, moltíssimes gràcies per la xoco-recepta) i el Rafel (aquell que de l'escalada en fa art).

Un cop finalitzades les vacances de "relax", jeje..... continuava la preparació de cara a l'objectiu de l'any.

El dissabte 16 d'agost, una petita expedició Cerverina (Jordi Calafell, Xavier Calafell, Sergi Rodríguez, Oriol Vila i un servidor) ens vam dirigir a Espot, per fer un seriós test de cara a la carros de foc. Deixàvem el cotxe al pàrquing del Parc, i per endavant se'ns presentaven uns 45km i més de 5000m de desnivell acumulat. El circuit, coincidia en la major part, amb la mitat de la "carros".
ITINERARI: Pàrquing Espot-Llac Sant Maurici-Refugi Amitges-Port de Ratera-Refugi Saboredo-Coll de Sendrosa-Refugi de Colomers-Port de Caldes-Refugi de Ventosa-Collet de Contraix-Refugi Estany Llong-Coll del Portarró-Sant Maurici-Pàrquing.
Resumint, van ser més de 14h. de "dale que te pego", vistes al·lucinants, colls emocionants, com el Contraix, i una bona referència de cara a la cita del 30 d'agost.


El divendres 22 d'agost, una grupeta dels "millors" alpinistes "made in via ferrata" Segarro-Noguerencs" ens disposàvem a desafiar la temible via ferrata REGINA, a Peramola, molt aprop d'Oliana.
A les ordres del "Catedràtic de Ferrades" Rafel, ens uníem 3 gladiadors. En Batis, un amic del Rafel d'Òs de Balaguer i un servidor.
Per endavant, 3 hores d'ascens i uns 450m de desnivell.
Dificultat segons la web: molt alta.
Dificultat segons el guia: "jajaja".



Conclusions d'un ferrader "novato" després de l'experiència: 100% recomanable, brutal, sensacional........

Properament publicaré totes les fotos de la via ferrata Regina, i veureu que unes imatges, valen més que mil paraules!!!!!

I finalment, per concloure aquest mogudet Agost.........
la superMega CARROS DE FOC SKYRUNNER..........

... que estic tan cansat, que l'explicaré en el pròxim post!!!

4 comentaris:

Núria ha dit...

Hola David, quina passada de fotos!

A vegades també va bé un estiu de "Walker", i més si és en bona companyia! :)

Records a la colla i a la Gemma!



Núria

Davencu ha dit...

Hola Núria!!

Quan temps sense veure't!!
Que n'és de la teva vida???
M'han arribat veus que et vas lesionar seriosament!! Espero que et recuperis aviat, i et puguem veure altre cop rendint al màxim com ens tens acostumats!!!

Molts records!!!!

Montse ha dit...

Mitel, lescaladortriatletapolifaceticamesnopoder!!!
jajajaja

Quina màquina que estas fet, i quin cor mes gran dins la màquina!!!!

Davencu ha dit...

Hola Montseta,

La veritat és que aquest any estic rendint com mai. No és per tirar floretes sense motiu, però tenir sempre al costat la Gemmeta que m'apoia en tot el que faig, ajuda molt i molt!!!!

Pel que fa al tema del cor, em sembla que en aquest aspecte en tinc d'aprendre molt de persones com tu o la Gemmeta!!!

Petons i records al tros d'home que tens!!!!